Zobacz pełną wersję : problem z witaminami
mam prosbe w jaki sposób podać legowi witaminki ponieważ ak posypie mu zieleninke to wcale jej nie jje jak dosypie do gerbera tez nie chce i do wody dodaje a wody nie ubywa
Teraz wyszły nowe witaminy o smaku i zapachu owoców Sera Reptilin w kroplach. Podaj je :)))) może się skusi i podawaj na małe ilości ulubionej karmy czekając, aż się wchłoną. Jest jeszcze jedna metoda ( dotyczy ona osobników zdrowych ) 1 dzień głodówki i po tym dniu posyp lub polej karmę witaminami ( zmniejszoną dawką, bo i tak teraz ma ich dużo z letniej karmy ) A ten gerber to kwiat, czy jedzenie dla dzieci ...
pozdrawiam!
Posypuj lup polewaj witaminami to, co Twój legwan najbardziej lubi. W moim przypadku jest to najczęściej banan.
Justyna Z
10-07-2012, 14:41
W przypadku mojego lega sprawdza sie gotowanie (lekkie) mrozonego groszku i brukselki - sa to jego przysmaki. Posypuje mu witaminkami to danie i wcina. Poczatkowo nie tolerowal witamin, lecz po zakupie Reptimineral H (vitamins & minerals) firmy Sera zmienil zdanie i teraz wylizuje z nich spodek, tak sie rozsmakowal.
Pozdrawiam,
Sprawdzonym sposobem jest też umieszczenie dawki witamin między dwoma plasterkami klejącego owocu np. banana, brzoskwini. Legwan nie ma bezpośrednio dostępu do smaku proszku bądź kropli. To sprawdziło się w przypadku mojego legwana. Pozdrówko! Rysiek
michał nierodzik
14-07-2012, 09:05
kup w płynie najlepsze śa firmy ;sera; i np rano weż daj mu z reki kawałek z witaminkami napewno weźmie bo po nocy bedzie głodny a dopiero potem daj cała miseczke
hi pozdrawiam!!;)
dzieki za wszystkie odpowiedzi ale to co piszecie to już probowałem jeszcze tylko musze spróbować tego co powiedział mi rysiek dzięki
pozdrawiam