Zobacz pełną wersję : Legwan chory HELP ME!
Sebastian
28-06-2012, 15:49
Sluchajcie jest sprawa legus mi choruje ma ta wydzieline ropna i mu leci z pyszczka i jedna powieke juz zamyka pomocy wie ktos jakie leki mu podac co zrobic zeby powstrzymac ta gowniana chorobe mam go juz 4 lata i tu nagle to ja sie zabije jak go strace !
Skontaktuj się jak najszyciej z dr Zajączkowskim, to naprawdę godyny polecenia spec :)
Oto Jego nr: 0606 838 - 300
Pozdrówki!
Napisz dokładniej jaka wydzielina mu z pyszczka leci i co z tym okiem. Czy zamyka je bo jest zaropiałe ? Rysiek
Napisz z jakiego miasta jesteś, to bedzie wiadomo, gdzie szukać weterynarza.
Pozdrawiam
Ewa
Sebastian
30-06-2012, 07:01
jestem z Nowej Soli woj Lubuskie sluchajcie leci mu taka maź oko zamyka troszeczke ma otwarte moze to jest zapalenie jamy ustnej ja nie chce go stracic pomozcie
Piszesz trochę chaotycznie. Trudno zrozumieć co dzieje się z okiem. Tylko się zamyka czy też jest zaropiałe i dlatego powieki się sklejają. Pyszczek możesz przemywać wodą utlenioną ( chodzi o usunięcie tej kleistej mazi ) , a jeśli oko też ropieje legwanicy mojej znajomej zastosowaliśmy z powodzeniem Neomycynę - maść do oczu stosowaną u ludzi. Jest do kupienia w aptece, ale chyba na receptę. Jeśli Ci na legwanie zależy wskazana i tak wizyta u weterynarza. Pozdrówko! Rysiek
Jarek Zajączkowski
30-06-2012, 09:39
Nieciekawie!!! Jeśli zdecydujesz się na podróż do Wrocławia - daj znać telefonicznie. Myślę, że poza leczeniem miejscowym potrzebna będzie ogólna terapia antybiotykowa. Oby nie zgnilec pyska!
Jeśli zgnilec pyska, czego sam nie stwierdzisz, przemywanie wodą utlenioną i iniekcje z terramycyny ( antybiotyk 25-50mg/kg) w ciagu 3 dni. Jeśli inaczej się leczy proszę mnie poprawić dr. Jarku . Ja mam takie informacje. Powodzenia ! Rysiek
Lukas_Cool
06-07-2012, 15:53
zabij go
co Ty za bzdury wypisujesz ????!!!!
Sam się zabij .... jeśli są możliwości to się leczy, a o uśmiercaniu decyduje lekarz weterynarz i tylko on.
I to się nazywa człowieczeństwo?
michał nierodzik
14-07-2012, 09:06
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WETERNARZ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sebastian
09-08-2012, 14:31
nie rozumiecie ze moje fundusze nie pozwalaja mi na wizyte u weterynarza? legwan je ale cos to jest pod okiem mu urosło z ropą taka wielka gula podawalem mu rulid antybiotyk ale gula jest a wczesniej mu ciekla wydzielina z pyska juz mu nie cieknie ale ma rope pod okiem moze na to mi jescze ktos pomoze?
Tyle czasu minęło a ty NIC NIE ROBISZ? Tak kochasz swojego legwana (napisałeś w pierwszym poście: "ja sie zabije jak go strace"? Pożycz, zarób, sprzedaj coś, bo ja wiem? Minął ponad miesiąc, przez ten czas byś zdobył pieniądze.
jezeli stac cie bylo na kupienie legwana, to teraz masz obowiazek zapewnenia mu dobrych warunkow, pewne jest, ze potrzebuje lekarza wiec rusz troche glowka i zrob cos, nie wiem, pozycz, zarob, ukradnij ;) i idz z nim jak najszybciej do weterynarza, zwierzak meczy sie juz piec tygodni (!!!) jak ty bys sie czul, gdyby to z toba bylo cos nie tak, a mama by nie chciala isc z toba do lekarza?
To, ze legwan nie mowi, nie znaczy ze nie cierpi :((((
Pozdrawiam i zycze wiecej rozsadku!
dobrze wiedziales przed kupnem ze legwan to nie plastikowa jaszczurka kazde zwierze wymaga wydatkow i trza sie z tym liczyc !!
Musisz z tym iść do weterynarza ! Nie ma innej możliwości ! Na temat finansów trzeba było się zastanowić przed jego zakupem. Rysiek
Sebastian
21-08-2012, 10:06
no juz sie skontaktowalem z weterynarzem i lecenie jest tu na miejscu w Nowej Soli wlasnie 1 zastrzyk dostal i rope z pod oka zlikwidowano chyba bedzie dobrze pan Jarosław mowil ze to nie tragedia :) pozdro forr all co chcieli mi pomoc a fuck dla tych co tylko wyzywaja