Zobacz pełną wersję : Użądzenie do terrarium
Lord_Leoric
13-08-2011, 14:31
Chce kupic dla mojego gada elektrycznie podgrzewany kamien tzw. "Reptile Stone", ale nigdzie w mojej okolicy nie moge tego cuda nabyc. Dlatego wymyslilem cos takiego:
Zwykłą grzalke akwarystyczna zaleje gipsem i w ten sposob bede mial zrobiony wlasny "Reptile stone".
Co wy na to ?
czy to dobry pomysl?
Pozdrawiam
Lord_Leoric
grzałka ok, ale musi mieć małą moc (max 15-20W). Gips odpada. Za miekki i wrażliwy na wodę.
Z tego co wiem to 5W nie pekaja bez wody. Nie wiem jak 15W i 20W.
Fryta sprawdzales jak to jest?
Pozdrawiam!
Dawid
Kameleon;)
3City
ja wciąż czekam na taką grzałkę. Qmpel miał zrobic, a że nie jest słowny to pewnie sobie jeszcze poczekam. On ma takie od 5 do 20 W. Wieksze raczej nie. Nie wiem czy nie stosuje jakiegos radiatora. Poza tym zawsze można np dwie 20 podłączyć szeregowo.
kamilczako
13-08-2011, 15:49
Ja stosuję zalany zaprawą cementową kabel grzewczy. Podłączony do termoregulatora sprawuje się bez zastrzeżeń.
Boa Constrictor Imperator
5W dzialalja sprawdzalem 20W nie polecam ale mozn np. polaczyc klika 10W szeregowa tak jak Fryta napisal
Lord_Leoric
14-08-2011, 03:39
A czy zaprawa klejąca moze byc (klej do kafelkow)? Bo akurat nie mam zaprawy cementowej...
Pozdrawiam
kamilczako
14-08-2011, 03:46
Myślę że zaprawa klejowa byłaby ok.
Boa Constrictor Imperator