Andzia
25-04-2012, 01:34
Mam takie pytanko - wiem, ze Legi moga byc i czesto sa nosicielami salmonelli, mozna tez zarazic sie od nich grzybica (jesli sa na nia chore - to jak z grzybem u czlowieka) a czy sa jeszcze jakies inne zagrozenia chorobowe z ich strony? Ostatnio slyszalam taka opinie (moim zdaniem raczej nie potwierdzona naukowo), ze moga miec wplyw (in minus) na plodnosc (???). No i jeszcze, ze wydzielina, ktora wydalaja kichajac tez jest grozna (z tego co, wiem w ten sposob legi pozbywaja sie z organizmu nadmiaru soli).
Zastanawiam sie co o tym myslec, czy to tylko stek bzdur, czy moze cos, ktos o tym slyszal?
Sama mam Legwana od okolo roku i oprocz wiadomych zadrapan na rekach nic mi nie jest i nigdzie nic na powyzsze zarzuty wobec Legwanow nie znalazlam. Ale kto pyta nie bladzi, wiec prosze, napiszcie pare slow.
Z gory dzieki.
Zastanawiam sie co o tym myslec, czy to tylko stek bzdur, czy moze cos, ktos o tym slyszal?
Sama mam Legwana od okolo roku i oprocz wiadomych zadrapan na rekach nic mi nie jest i nigdzie nic na powyzsze zarzuty wobec Legwanow nie znalazlam. Ale kto pyta nie bladzi, wiec prosze, napiszcie pare slow.
Z gory dzieki.