Zobacz pełną wersję : 2 male samce...
Witam
Czy jezeli w jednym terrarium od malego beda sie wychowywaly 2 samce to czy w przyszlosci beda sie gryzly ??
pozdrawiam
Wydaje mi sie z tak.... bedzie wojna
Dwa samce nie będą się tolerowały. Samiec i samica lub samiec i więcej samic mogą być. Pozdrówko! Rysiek
Widzialam na animalu program, byla w nim mowa o facecie, ktory hodowal duza ilosc legwanow w jednym pomieszczeniu i nie mial z tym problemow. Warunkiem bylo to, zeby legwany byly trzymane razem od najmlodszych lat, poniewaz pozniejsze dolaczenie spowoduje, ze ten, ktory dluzej zamieszkuje terrarium NA PEWNO bedzie staral sie pokazac swoja dominacje.
Ja ma dwa legi -Jacka i Agatkę. Tak ich nazwałem bo wyglądały na parkę. Ale prawdopodobnie Agatka jest też facetem bo od ok. 2 m-cy cały czas pokazuje Jackowi kto rządzi w terrarium.
Może Jacek jest panienką :-). Rysiek
He he... To teraz bedzie Jacka i Agatek :))
Marcin S-c
29-03-2012, 08:40
to brzmi śmiesnie, ale Jacek wygląda jak rasowy samiec - duża głowa z wysokim jak na 8 m-cy grzebieniem , wielki płat na podgardlu i masywny ogon zaś Agatka to jego totalne przeciwieństwo, małe toto i płochliwe a ustawia go jak mnie moja żona :-)
jeżeli dwa młode samce, to jeden, ten słabszy psychicznie i fizycznie stanie się samicą.